8 daagse vakantie

Dag 1   Aankomst in Melazzo
Aankomst in Villa Scati in Melazzo, een klein dorp op 5 km afstand van het levendige stadje Acqui Terme. Villa Scati is vertrek- en eindpunt van je reis. Het beschikt over 2 restaurants en een zwembad. Op deze dag krijg je van ons een welkomstdiner aangeboden.

Dag 2   Rondrit Acqui Terme  ± 40 km
Je fietsvakantie begint met een rondrit boven Acqui Terme. Dit gebied staat sinds 2014 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Je fietst tussen de wijngaarden en dorpjes die boven de stad liggen. Een gebied om je ogen bij uit te kijken, met bij helder weer uitzicht op de Alpenreuzen: Monviso, Monte Bianco en Monte Rosa.

Dag 3   Acqui Terme-Calamandrana  ± 50 km
Vanuit Acqui Terme fiets je door een gevarieerd landschap via o.a. Loazzolo en Canelli, naar Calamandrana. Je overnacht in Agriturismo "La Corte" in Calamandrana.

Dag 4   Calamandrana-Alba  ± 60 km
Deze dag fiets je naar de "truffelhoofdstad" van Italie: Alba. je fietst o.a. door Santo Stefano Belbo, het stadje van de beroemde dichter Cesare Pavese en Neive, uitgeroepen tot 1 van de mooiste dorpen van Italië. Ook kom je langs Barbaresco waar je in de "Cantina Comunale" de heerlijk wijnen kunt proeven. Als je een beetje vroeg vertrekt kun je 's middags Alba verkennen. Het 4 sterren "hotel Calissano" ligt op 5 minuten lopen van het centrum.

Dag 5   Alba-Monforte d'Alba ± 35 km
Vandaag een rit naar Monforte d'Alba. Je rijdt door het Langhe-gebied en je komt in de beroemde dorpen Verduno en La Morra. Uiteraard ontbreekt Barolo niet in het programma. Aan het einde van de middag krijg je op je overnachtingsadres "La Torricella" in Monforte d'Alba een wijnproeverij van Barolo wijnen aangeboden.

Dag 6   Rustdag in Monforte d'Alba                 
Vandaag is je rustdag op wijndomein "La Torricella". Je kunt lekker relaxen aan het zwembad of je kunt de omgeving gaan verkennen. Het middeleeuwse centrum van Monforte d'Alba is absoluut de moeite waard. En wil je nog een keer naar Barolo, dat kan ook, want het ligt op slechts 6 km. Kortom: doe waar je zin in hebt vandaag.

Dag 7   Monforte d'Alba-Acqui Terme  ± 80 km
De laatste rit is tevens de langste, maar het is wel een hele mooie. Het voert je door de Monferrato-regio weer terug naar Villa Scati in Melazzo. Onderweg zie je wijngaarden, hazelnoten, fruitbomen en dat allemaal in een betoverend landschap.

Dag 8   Vertrek uit Melazzo 
Na het ontbijt in "Villa Scati" eindigt je vakantie.