September 2019
Beste Aad en Esther,Wij willen graag laten hoe wij de E-bike vakantie in Piemonte hebben ervaren.

De informatie vooraf was duidelijk, persoonlijk en goed. Jullie zijn met recht de experts in dit prachtige gebied dat wij nog niet kenden en jullie hebben ons op de fantastische E-bikes op plekjes gebracht die onze verwachtingen overtroffen.
Zorgeloos (met goede routes en jullie in geval van nood achter de hand) en vrij (van bagage) op vakantie op een goed toegeruste E-bike met dagtours die ruimte laten om de omgeving op je in te laten werken en te genieten van een lekkere lunch of een wijnproeverij. De onderkomens voor de nachten zijn goed, divers en soms verrassend. Piemonte de streek van slow food is goed te ondekken op de E-bikes van Go2piemonte. Kortom: Slow Food en easygoing gingen voor goed samen omdat we bij jullie geboekt hadden.
Bedankt voor de mooie vakantie week en de prachtige ervaringen die we hebben opgedaan.
Heel veel succes en plezier met jullie onderneming en voor oktober een hele fijne welverdiende vakantie.
Vriendelijke groet,
Jolan en Ad.


September 2019

Na diverse fietstochten op gewone fietsen in Oostenrijk en Noord-Italië toch besloten om een fietsvakantie per e-bike te boeken met bestemming Piemonte. Om in de bergen te fietsen is een

 e-bike geen luxe, en wij zijn ervaren fietsers. Wat ons het meest heeft verrast is de prachtige, groene en rustige omgeving. Je fietst makkelijk 2 uur zonder dat je iemand tegenkomt. Hooguit een tractor met kar, volgeladen met druiventrossen. Wij maakten de reis half september bij een temperatuur van 23C, dus ideaal fietsweer. Bij elke fietsvakantie is het weer een verrassing naar welke plaats je fietst en in welke accommodatie je gaat overnachten. Wij waren erg gecharmeerd van de agriturismo's door de mooie ligging met een weids uitzicht over de heuvels.

Onze tip: stap vooral geregeld van je fiets af. De tochten zijn niet lang dus je hebt ruim de tijd om die cappuccino op dat leuke dorpspleintje te drinken. Loop dat kerkje of museum binnen en laat je verrassen. Waar wij ons ook elke avond op verheugden was het gastronomische eten met natuurlijk de lekkerste wijnen uit Piemonte.

De fietsen waren in topconditie en de routebeschrijvingen zijn duidelijk. De reserve-accu, die je meekrijgt in de fietstas, hebben wij 2 maal gebruikt.

De hele fietsvakantie was goed georganiseerd. Bedankt Aad en Esther wij hebben genoten.

Fietsen in Piemonte…….een aanrader.

Gerard en José


Augustus 2019

8 daagse fietsvakantie Frits en Marij in Piemonte via Aad en Esther

Onze vakantie begon impulsief. Een week van tevoren kregen we de ingeving om Aad te vragen of er een mogelijkheid bestond om de 8 daagse in te krimpen naar 7 dagen. We hadden Aad ontmoet op de fietsvakantiebeurs in Utrecht in Maart 2019. Hun fietsaanbod beviel ons toen al prima.

Binnen 1 uur had ik bericht terug van Aad dat de overnachtingen nog mogelijk waren en dat eea dus kon. Vervolgens hebben we uitgezocht wat de beste manier van reizen zou zijn. We kwamen uit om in 2 dagen heen en terug te rijden( overnachting net voor Basel in Duitsland) en ook onze eigen fietsen mee te nemen. Dat zijn Cannondale fietsen met Bosch trapas ondersteuning en 400 watt accu's. Aad gaf aan dat hij hoopte dat we het daarmee zouden redden. Dat lag natuurlijk ook aan onze conditie. We hebben uiteindelijk een reserve accu meegenomen , maar die hebben we niet hoeven te gebruiken.

We kwamen op zondagmiddag aan in Villa Scati. Een prachtig landgoed met sfeervolle gebouwen en tuinen. Verder ook een gemeentelijk zwembad wat prima was. In de avond een perfect welkomstdiner in een prachtige ambiance. Een heerlijk begin van onze vakantie.

De maandag gestart met een voortreffelijk ontbijt en daarna de korte openingsrit rondom Acqui Terme. Het was niet lang, maar zeker wel al behoorlijke bergjes in de route waar we ons al gelijk goed in het zweet konden fietsen. Een prachtige lunch plek en vervolgens eindigen in Acqui Therme waar water van 75 graden uit de grond omhoog komt. Vervolgens weer lekker zwemmen bij villa Scati en s’avonds terug naar Acqui Terme voor een heerlijk etentje in een sfeervol straatje.

De dinsdag naar Calamandrana. Ook nu weer enkele pittige beklimmingen in het parcours, maar daar genieten wij wel van. Zeker ook van de afdalingen. Ook nu weer genoeg te zien onderweg en de tips van Aad zijn prima. Ook de routeaanduidingen zijn goed. We hebben ons niet een keer verfietst. De avond in een agri culture was prima. Er was niet veel klandizie toen wij er waren, maar alles wat prima incl een zwembad.

De woensdag naar Alba toe was prachtig. Zeker Neive was meer dan de moeite waard. Je moet dat zelf zien om daar een voorstelling van te maken. We hebben daar exclusief geluncht en dat was al een belevenis. Ook de andere plaatsen daarna waren prachtig. Vervolgens hadden we in Alba een luxe hotel. Dat had voor ons niet gehoeven. Wij slapen liever in een rustigere omgeving buiten een stad. Alba zelf was prima om een keer doorheen te slenteren.

De donderdag vertrokken we met bewolking. Helaas kregen we vervolgens ook een paar onweersbuien over ons heen. Maar dat hoort ook bij een fietsvakantie. We konden een keer schuilen in een grote schuur waarin stro was opgeslagen en een keer onder een prieel langs de weg. Gek, maar die momenten blijven hangen in de beleving. Na de middag werd het droog en hebben we diverse pittoreske dorpen bezocht. Ook die waren weer zeer schilderachtig. Ons logeeradres waar ook prachtig. Een wijngoed met perfecte accommodatie om ook bruiloften te vieren. Een gezellige wijnproeverij gehad en vervolgens een diner buiten op de weide, maat een blik over de velden. We waanden ons daar helemaal bij de bevoordeelden mensen op deze wereld. Omdat onze reis was ingekort hadden we hier de dag erna geen rustdag. Die hadden we ook achteraf gezien niet nodig.

De laatste dag was de koninginnen rit. Er stond een kleine 80 km op het programma. Een test dus voor onze accu. Tot dan hadden we vaak nog 2 balken over ons scherm. Ook nu was er weer veel te zien en het was ook best afwisselend qua landschap. Na 30 km kwam de zwaarste beproeving van 10 km bergop. Eerst lekker een koffie gedronken onder aan de berg en toen er tegenaan. Het was goed te doen. Ik moest wel op diverse gedeeltes meer als maar een balkje ondersteuning pakken, anders was het niet te doen geweest. Marij heeft de hele tijd een balkje meer ondersteuning genomen. Uiteindelijk hebben we de extra accu wel ingezet, maar was net nodig geweest. Aangezien we onder tijdsdruk stonden, omdat we nog met de auto net in Duitsland wilden overnachten, hebben we niet veel stops gemaakt die dag. We kwamen rond 14.30 uur weer bij villa Scati aan waar we nog lekker hebben kunnen zwemmen voordat we weer naar huis reden. We hebben daar hartelijk afscheid genomen van Aad en hem bedankt voor deze schitterende route. We hebben volop genoten en ik denk dat we nog wel een keer terug gaan.

Ps. wij zijn rond de 60 jaar en zijn wel fietsers. Zijn gewend om fietsvakanties te doen een ook te genieten van inspanningen.

Deze vakantie is een AANRADER !!!!!!!!!!!!!!

Gr Frits en Marij.


Juli 2019

Wijn, wijn en nog eens wijn maar ook hazelnoten en truffels Een zeer geslaagde e-bike vakantie door Piemonte, Italië. Na een bezoekje aan de Bike- en motionbeurs in Utrecht februari ’19, werden wij enthousiast door het verhaal van Aad van Opstal van www.go2piemonte.com

Met een goed verhaal/filmverslag over zijn bedrijf zijn wij in juli in de zeer mooie streek Piemonte(Noord-Italië) beland. Met een goed opgezet totaalplaatje van fietsroutes en agriturisme werden wij in de watten gelegd. Een zeer rustige en groene omgeving met prima verharde wegen. Stille dorpjes waar altijd wel een plekje was op een pleintje, om een kopje koffie/cappuccino te nuttigen.

Natuurlijk moest er ook gefietst worden door het prachtige heuvellandschap omgeven door de vele wijnvelden maar ook het groene geheel van hazelnootbomen. Met zeer degelijke en goed onderhouden e-bikes met dubbele fietstassen, konden wij de afstanden van plm 60 km op een dag met gemak aan. Iedere dag een nieuw gedetailleerde fietsroute die je op het stuur vast kon zetten Het was maar goed dat je elke dag ook een reservebatterij mee kon nemen i.v.m. de nodige stijgingen. De bagage, inclusief de oplader werd door Aad of Esther iedere dag achterna gebracht naar je volgende bestemming.

Het is een prachtige omgeving om van te genieten en te proeven. De Italiaanse keuken is zeker een aanrader. Ook zijn er talloze wijnproeverijen in deze omgeving. Hier kun en mag je niet omheen. Proef de verscheidenheid van deze klassiekers, de Barolo, Barbera, Arneis.

Het is en was een super belevenis wat vervolgd zou kunnen worden. Een echte aanrader, wij hebben genoten van het fietsen, agriturismo’s, eten en wijn. Dank aan Aad en Esther voor deze mooie ervaring en contact.

Nico & Ans

Juli 2019,

Waarom Go2piemonte kiezen?

Wij kijken terug op een ***** vakantie. Alles was top geregeld door Esther en Aad. Wij voelden ons volledig ontzorgd.

Mooie, rustige en duidelijke uitgezette fietstochten door een landschap van o.a.wijnranken, hazelnotenbomen en prachtige dorpjes.Na een dagje genieten en trappen, op goede Ebikes, was het heerlijk bijkomen in prachtig verzorgde locaties.

Ook hebben we volop genoten van het Piemontese eten en de voor deze streek specifieke wijnen.

Marian en Giel.


Juni 2019


“Wij zijn op fietsvakantie geweest in Italië” dat klinkt best actief.
Om eerlijk te zijn hebben wij nog zelden zo’n “ontzorgde” vakantie gehad.
Aad en Esther hebben dit keer onze vakantie voorbereid en georganiseerd.
Zij zorgden voor:
Electrische fietsen in topconditie (hoef je het zelf niet te zijn).
Duidelijk beschreven en uitgebalanceerde routes met leuke tips voor onderweg.
Gezellige overnachtingsadressen van hoog niveau.
Iedere dag het vervoer van de bagage naar het volgende adres.
Onvoorwaardelijke steun, mochten er zich problemen voor doen.

Kortom: Dit is wat je noemt ontspanning door inspanning.
Van zo’n 55 km per dag fietsen door een schitterend zonovergoten landschap.
Pittoreske Italiaanse dorpjes waar je wordt verwend met de heerlijkste spijzen en dranken.
Daar kan je toch niet moe van worden!!!

Aan het einde van de vakantie waren de batterijen van de fietsen wat leger maar die van ons weer volledig opgeladen.
RE-CYCLING noemen wij dat.

Dank Aad en Esther voor de organisatie van deze onvergetelijke week.
Wij komen zeker nog eens terug.

Jacques en Pauline

Juni 2019


We hebben een hele fijne, relaxte vakantie gehad. Piemonte is een prachtig gebied met zijn vele wijnbouw en hazelnootbomen. Wij waren superblij met de ebikes waardoor we, ondanks de hitte (ook daar was het helaas veel warmer dan normaal gesproken rond deze tijd van het jaar), moeiteloos tegen de bergen op konden fietsen. Bergaf gaat het soms heel hard dus tijdig in de remmen knijpen is wel raadzaam. Je waant je soms een echte wielrenner al stellen deze afdalingen in hun ogen natuurlijk helemaal niets voor... Er zijn prachtige routes uitgezet met steeds weer nieuwe, mooie vergezichten. Overal goed begaanbare wegen waar over het algemeen weinig verkeer is.

Ook de hotels of agriturismo's waren allemaal goed. In Melazzo, Calamandrana en Monforte d'Alba prachtig vrij gelegen en met een zwembad om heerlijk af te koelen. Het hotel in Alba was ook prachtig maar is veel groter en ligt in de stad. Wij geen stadsmensen maar juist die diversiteit maakt het wel leuk. En overal was het personeel super vriendelijk. Ook het ontbijt was overal goed verzorgd en 's avonds hebben we genoten van de heerlijke streekgerechten.

De persoonlijke benadering door Aad en Esther, overal vriendelijk personeel, de fijne fietsen, zelf je vertrektijd kunnen bepalen, etc. maakt dat wij ons heel welkom voelden en dat wij ontzettend hebben genoten.

Dirk en Ida



Mei 2019

Verslag van onze fiets vakantie in de tweede helft van mei 2019 in de Italiaanse regio Piemonte georganiseerd door Go2Piemonte.

De gehuurde fietsen zijn prima, goed onderhouden en dus betrouwbaar. Er wordt veel zorg besteed aan de route omschrijvingen en de extra batterij is welkom.

Wanneer je samen op fietsvakantie gaat met iemand die meer of juist minder fanatiek is met lichamelijke inspanning is de ‘mechanisme’ doping een prima oplossing! De fanatiekeling doet het gewoon minder met batterij ondersteuning. Voor mij behoren vluchtheuvels al tot de zwaarste buitencategorie bergen en dus heb ik er flink van de elektrisch ondersteuning gebruik gemaakt.

Een waarschuwing vooraf is op de plaats wanneer je denkt tijdens de vakantie veel vet te verbranden en lichaamsgewicht te verliezen. Dit zal moeilijk worden omdat Italië een goede keuken heeft en veel uitstekende wijnen.

Het begin en einde van de vakantie is in Acqui Terme. Een mooie historisch stad, het was al meteen duidelijk maakt dat dit deel van Italië bijzonder rijk is aan fraaie cultuur. We waren dus in Acqui Terme en wandelden op de Corso Dante niet ver van het hotel. In de bar met de naam ‘Officinia Del Bar Dante’ was het erg gezellig, een all you can eat dansfeest met DJ. Het schijnt er elke donderdagavond zo gezellig te zijn.

Leuk zijn de wijnakkers van kleine wijnboeren waar verschillende etappes langs gaan. Op de dag dat Calamandrana de eind bestemming was passeerden we de akker en schuren van Mario Bruno Cremona.

Mario is een Zwitserse meneer die al geruime tijd in Italië woont. Vol trots leidde hij ons rond over zijn bedrijf, we proefden zijn wijnen en kregen daarbij worst en kaas aangeboden omdat dan het nippen van de wijn beter gaat. We hebben een paar flessen gekocht. Over de prijs hadden we beter moeten onderhandelen maar gegeven de situatie was dat lastig.

De plaatselijke VVV van La Mora wees ons een kunstwerk van Sol de Witt. We zijn van de route afgeweken om dit werk van dichtbij te bekijken. dit was tijdens de etappe naar Alba.

Zeker een leuke, actieve vakantie gehad in een gedeelte van Italië dat we nog niet zo goed kenden. Voor herhaling vatbaar.

Rob en Yvonne

Tips.

  • Bescherm je ogen tijdens voor insecten. Een paar keer gebeurde dat ik een harde tik in het gelaat te verduren kreeg van een vlieg. Mooi dat de (zonne-)bril dat opving.

  • Zorg dat je goed op je fiets zit bij afdalingen van 10% en meer. Namelijk flink naar achteren zitten!

  • Zorg voor een smartphone met een app-je met zoiets als GOOGLE MAPS. Handig voor de oriëntatie.

  • Bij een aantal hotels krijgt je een elektronisch kamer sleutel in de vorm van een creditcard. Op de kamer ‘moet’ je de sleutel inpluggen waardoor de elektriciteit het doet en je de batterijen kunt opladen. Wanneer je van de kamer weg gaat moet de sleutel mee en wordt de elektriciteit afgesloten. Vraag daarom bij de receptie om 2 sleutels zodat één sleutel ingeplugd kan blijven.



Mei 2019

Het is heerlijk om met de e-bikes van Go2piemonte over de heuvels en tussen

de wijnvelden te fietsen. Steeds weer verrast door spectaculaire panorama's
en prachtige dorpen zoals Neive, Barbaresco, Montforte d Alba en Barolo.
Sfeervolle Agriturismo's afgewisseld met goede hotels in de stadjes Alba en
Acqui Terme maken een fietsvakantie in Piemonte onvergetelijk. Je bent ook
lekker sportief bezig op heel goede fietsen. Aad heeft goede tips en regelt
alles prima en is indien nodig altijd bereikbaar. Over een paar jaar gaan
we zeker een keer op herhaling."

 Nico en Carla 


September 2018

Met vrienden een achtdaagse fietsvakantie achter de rug in Piemonte! Een heel mooie streek in Noord Italië met wijngaarden langs de bergen en hazelnoten in de dalen. Onze vrienden hadden vorig jaar kennis gemaakt met Aad en Esther, die deze fietsvakantie uitstekend hadden georganiseerd. Goede elektrische fietsen voorzien van een reserve accu, die we de laatste dag zelfs hebben gebruikt! De route die Aad en Esther hadden uitgezocht, voerden ons meestal heuvel op naar een klein pittoresk dorpje waarna dan van zelf een afdaling volgde. En zo ging dat de hele tijd door. Tevens hadden zij in de route-beschrijving tips opgenomen van leuke restaurants om iets te drinken en/of te eten. De dag eindigde in een leuk, klein hotel meestal voorzien van een zwembad (een keer zelfs een sauna) en een romantische kamer. Ook het diner was in het hotel of in een nabij gelegen restaurant. Tevens hebben we twee keer een wijnproeverij gehad en een aantal flessen Barbera’s gekocht waar we nu nog van genieten. Al met al was onze vakantie fantastisch, dankzij de tips van Aad en Esther. Bedankt Aad en Esther voor deze mooie ervaring.


Annelies en Jos


juni 2018

Al vele jaren brengen we onze zomervakantie door in het prachtige Italië. Dit jaar viel ons oog op een Ebike vakantie in Piemonte. Daar kregen we wel zin in. We hebben geboekt en daar geen moment spijt van gehad. Wat een heerlijke ontspannen vakantie. Het begint al met het boeken. Zonder problemen wordt  de aanbieding aangepast aan je persoonlijke wensen. De lengtematen worden doorgegeven zodat de fiets bij je past. Met een gerust hart vertrek je naar Acqui Terme, waar je wordt opgewacht door Aad. Hij zorgt voor 2 degelijke E-bikes en neemt alle tijd voor de uitleg over de fiets en de routes die door hem zijn uitgestippeld. De eerste dag blijf je nog een beetje in de omgeving om te wennen aan de fiets en het Italiaanse verkeer. Dag  2 en de daarop volgende dagen rij je via rustige wegen door Le Langhe een heuvelrijke streek die een beetje doet denken aan Toscane. In een streek met zoveel wijngaarden mag een bezoekje aan een wijnboerderij niet ontbreken. Ook dat zit bij de boeking inbegrepen. De overnachtingen zijn geboekt in kleinschalige accommodaties met hartelijke ontvangst. Onderweg heb je alle tijd om te genieten van de prachtige uitzichten en kun je stoppen voor een cappuccino  in verlaten dorpjes waar het lijkt alsof de tijd is stil blijven staan. De E-bikes zorgen ervoor dat je moeiteloos de heuvels kunt beklimmen. Geen zorgen over onvoldoende actieradius; in een reserve-accu is voorzien. Aad, de sympathieke fietsverhuurder had het sowieso prima verzorgd en was zeer hulpvaardig. We kijken terug op een geweldige belevenis en hebben ervaren hoe heerlijk het is om op zo’n actieve manier vakantie te vieren. Het was echt genieten. Enthousiast als we waren mochten we ook nog onze medewerking verlenen aan een promotiefilmpje over de E-bike en de Vespa-verhuur van Aad.

Peter en Marjo


augustus 2018 

De 5 daagse fietsvakantie is ons goed bevallen. Piemonte is een prachtig gebied om te fietsen. De E Bike is van uitstekende kwaliteit en je komt overal boven.
De reserve batterij ook heel prettig. De hotels, uitleg en begeleiding van Aad heel goed. Neem wel altijd een E Bike want de hellingen zijn soms pittig. Wij kijken terug op een mooie ervaring.

Yolande/Edmond

mei 2018

Wat ons betreft is Piemonte één van de mooiste streken van Italië. Al een paar keer waren we hier en bezochten we de mooie stadjes en dorpen met de auto. In 2016 leerden we Aad kennen tijdens de ebike tour rondom Acqui Terme (ook een aanrader!). Op basis van die geslaagde middag besloten we de ebike vakantie te boeken.

Vooraf twijfelden we nog of een hele week fietsen niet te lang zou zijn, maar dat was zeker niet zo. De routes leiden je door verschillende landschappen en ook de accommodaties zijn divers. Daardoor gaat het absoluut niet vervelen en hebben we zelfs op de rustdag de fiets gepakt!

Onze verwachtingen zijn alleen maar overtroffen en we hebben een geweldige week gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld: de accommodaties, de bagage, de fietsen en de routes (inclusief tips voor eten en drinken). We hebben volop kunnen genieten van al het moois én lekkers wat Piemonte heeft (adembenemende uitzichten, heerlijke geuren, vriendelijke Italianen, lekker eten en goede wijnen).

Met de ebikes is het fietsen, zelfs voor een ongeoefende fietser, heel goed te doen. De fietsen zijn prima onderhouden en als er toch iets is, wordt dat heel snel en netjes opgelost. Ook vonden wij het heel fijn dat je met de fietsen makkelijk alle dorpjes kon bekijken zonder te zoeken naar een parkeerplek. Je kan gewoon fietsen tot aan de ijssalon. Of even afstappen bij een gezellige koffiebar langs de route.

Je merkt aan alles dat Aad en Esther je een mooie ervaring willen geven. Ze geven graag tips en denken met je mee. Een extra wijnproeverij? De bagage misschien wat eerder omdat het een kortere route is? Alles werd geregeld. Wij hebben deze week zorgeloos genoten en Piemonte écht ervaren!

Barbaret en Ronald

2018

Al surfend over het internet, op zoek naar een actieve maar niet al te inspannende vakantie, kwam ik op een toer per E-bike door Piemonte. Omdat ik aan het herstellen was van een operatie met een flink litteken in mijn been, moest ik een beetje uitkijken met mezelf fysiek te veel te belasten. Daarentegen zijn wij ook niet mensen die dagen achtereen op een strand willen liggen bakken. De begeleidende tekst was daarom meer dan verleidelijk. “Geschikt voor iemand met weinig conditie, prachtige landschappen, verblijf in viersterren hotels, slow-food, lekker eten, de truffel, pittoreske dorpjes”. Kortom: een trip die dit jaar op mijn drieënzestigjarige lijf geschreven was. De boeking was meer dan snel gemaakt en een paar dagen later nam Aad van Opstal, de verzinner en meer dan sympathieke organisator van deze reis telefonisch contact op om even een paar kleine dingetjes goed af te stemmen. Eind juli 2018 bereikten we na een tussenstop en overnachting in Zwitserland vroeg in de middag het startpunt van onze reis in Acqui Terme. De eigenlijke reis startte de volgende morgen met een persoonlijke uitleg van het E-biken door Aad. Hij liet ons pas gaan nadat hij zag dat we de instructies goed in de praktijk hadden gebracht.

En wat we beleefd hebben? Een korte impressie, die verre van volledig is:

Piemonte is een weelderig, bijna wulps landschap waar het heerlijk toeven is. Glooiende heuvels met zonovergoten wijngaarden, rijke akkers met mais en hazelnootstruiken en daartussen pittoreske Italiaanse dorpjes, waarbij je vooral, wanneer je zo’n dorpje passeert, even van de route af moet, om bijvoorbeeld rond het middaguur op zo’n knus pleintje tussen de Italianen op een terrasje van een salade met een goed glas te genieten of simpelweg even een heerlijke espresso of cappuccino te scoren. Of, voor liefhebbers zoals wij, het monumentaal erfgoed te bewonderen. Want ook hier hebben her en der de Romeinen, en de architecten en kunstenaars van de Renaissance toegeslagen.

Vooral ’s avonds hebben we genoten van de culinaire rijkdom die Piemonte te bieden heeft. Prachtige maaltijden, met overheerlijke wijnen, waarbij voor mij het diner in Alba met een gang met truffel in het restaurant Enosfizioteca Conterosso een van de hoogtepunten was. Voor Italiaanse begrippen kost zo’n gang een rib uit je lijf, maar dan heb je ook wat.

En voor wat betreft de route? Met een goede en nauwkeurige beschrijving hebben we alle etappes van gemiddeld zo’n 50 km met de twee spreekwoordelijke vingers in de neus afgelegd. Het is zo relaxed hellinkjes van 12% flierefluitend op te peddelen. We konden het dan vaak ook niet laten om bij het passeren van puffende en steunende sportievelingen die (in een fancy tricotjes die opvallend vaak versierd waren met een internetadres dat eindigt op .nl) stumpend de hellingen dachten te kunnen bedwingen, vriendelijk “goede morgen” te wensen.

Eenmaal boven is het de moeite waard even af te stappen en te genieten van de prachtige vergezichten alvorens je in de afzink te storten. Daarbij bereikte ik, als liefhebber, soms snelheden van over de 50 km per uur. Daarbij moet je natuurlijk niet de veiligheid uit het oog verliezen.

Want hier en daar was de weg toch onderhevig aan achterstallig onderhoud en in sommige bochten liggen kiezeltjes of zelfs een laagje zand. Pompend remmen is een prima manier om de vaart binnen acceptabele grenzen te houden. Mijn vrouw deed het wat rustiger aan, maar die fietste mij bergop weer kwijt. De oorzaak zal zijn dat zij vijf jaar jonger is en ik 15 kg meer lijf mee moet meenemen.

Al met al was het een uitmuntend georganiseerde trip waar we, buiten de inspanning op de fiets, door de reisorganisatie volledig ontzorgd zijn. Ook door de goede hotels die voor ons geboekt waren.

Nog een paar tips:

  • Stop een lange broek en shirt met lange mouwen in je fietstas. Als je onverhoopt ondanks factor 50 toch voelt dat de zon te heet wordt, wissel je langs de weg even van kleding. Niets zo naar om met verbrande armen of benen de vakantie door te komen.

  • Wij kozen er ook voor om elke dag vroeg te vertrekken, zodat we voor het heetst van de dag het einde van de etappe bereikten.

  • Neem je smartphone mee. Als je even twijfelt waar je bent (is ons twee maal overkomen) kunnen je even checken of je goed zit.

Mocht je besluiten deze reis te boeken? Enjoy! En doe het vooral op je eigen manier.

Gerlof en Louise

2018

De wind en zon op je huid, het gefluit van vogels en geblaf van honden, de druivenhellingen, hazelnootboomgaarden, de verlaten of levendige dorpjes, de verrukkelijke lunch met wijn onderweg: een fietsvakantie door Piëmonte is een feest voor je zintuigen.

Een stadsfietser en een geoefend wielrenner samen op fietsvakantie, als dat maar goed gaat… Met de fietsen van Aad en Esther was het mogelijk. Fred op de mountainbike, Edith op de e-bike, geen heuvel was ons te hoog. De vraag naar een mountainbike zonder ondersteuning had Aad nog niet eerder gehad, maar hij had voor Fred een prima fiets geregeld. Het was fijn te ervaren dat we met een totaal andere fietsachtergrond dezelfde beleving konden hebben. Zonder tijdsdruk, hier en daar stoppend om een dorpje te verkennen, te eten of een foto te maken, reden we de route van die dag, waarna onze bagage na aankomst alweer op ons stond te wachten.

Let wel: fietsen zonder ondersteuning vergt een zeer goede conditie en een liefde voor klimmen. En de e-biker fluitend en zonder transpiratie naar boven? Dat kan heel goed op de sterke fietsen van Aad en Esther, maar iets meer inspanning leveren door de ondersteuning klein te houden voor wie nog een sportervaring wil hebben, is ook mogelijk.

Wij hebben de persoonlijke aanpak van Aad en Esther als zeer prettig ervaren. Je hebt niet te maken met een groot bedrijf op afstand in Nederland, maar mensen ter plekke die niets liever willen dan een geslaagde trip voor jou. Bij aankomst kregen we een zeer uitgebreide instructie over de e-bike, routekaartjes en tips voor onderweg. Ook tussendoor zijn ze altijd te bereiken, mocht er iets met de fietsen of onderkomens zijn. Die onderkomens zijn elke keer weer een aangename verrassing en heel divers van aard, qua ligging en sfeer. Het comfort was echter overal fijn.

Wij vonden het in beweging zijn, de weidse landschappen, aardige Italianen, de rust, het slow food-eten en de wereldberoemde wijnen een tóp combinatie.

Fred en Edith

2018

Via via zijn wij in aanraking gekomen met dit E-bike concept. We hebben gekozen voor de 8 daagse E-bike vakantie. En wat een heerlijke manier om Piemonte te verkennen. We gaan natuurlijk niet teveel verklappen want dat zou zonde zijn. Het begint bij een flexibele Aad en Esther die op de achtergrond zorgen voor de bagage, een tussen check van de fietsen doen en voorstellen het programma te wijzigen bij slecht weer. Ook slapen doe je op verschillende plekken en elk onderkomen heeft zijn eigen charme. Bij de een is dat de rust en het uitzicht en bij de andere de locatie, waardoor je zo in het centrum van bijvoorbeeld Alba of Acqui Terme zit. Elke ochtend een heerlijk ontbijtje en de fietsen weer opzadelen voor de volgende tocht. Elke tocht is weer anders met hier en daar wat aanbevelingen van de organisator waardoor je op leuke plekjes een tussenstop kan hebben. Uiteraard zijn we wel eens ergens anders terecht gekomen maar dat is alleen maar prima. Ook een wijnproeverij ontbrak natuurlijk niet tijdens deze dagen, heel erg leuk om in zo’n familie bedrijf een kijkje in de kelder te mogen nemen en wat bijzondere wijnen te proeven. Zo terugkijkend hebben we enorm veel gezien en geroken en geproefd van dit Italiaanse Piemonte en het smaakt naar meer hoor. Wat ons opgevallen is dat er in deze streek nog weinig massatoerisme is, we hebben geen souvenir winkeltjes gezien. We hebben genoten van de rust, het weer en die omgeving, dit gaan we absoluut nog een keer doen!

Zelf heb ik een fietsbroek met zeem gedragen, maar dat is persoonlijk, niet iedereen heeft dat nodig. Poncho’s zitten in de fietstas. In die fietstas kan je je handtas, fles water en wat zonnebrand met gemak kwijt. De fietsen zijn kilometervreters waarmee je met gemak elke steile helling opkomt.

Dank aan Aad en Esther!

Augustus/september 2017

Een E-bike pareltje in Piemonte!

Soms heb je geluk. Herken je dat? We zochten een andere manier om vakantie te beleven en kwamen terecht op een 8-daagse E-bike vakantie in Piemonte. We dachten te laat te zijn met boeken, maar het kon met een kleine aanpassing toch geregeld worden. Dat op zich laat al een bereidwillige organisator zien en geeft direct een gevoel van vertrouwen.

Tijdens de rondreis komen al je zintuigen aan bod. Gedurende het fietsen voel je de zon en de wind op je huid. Na een dag voel je je helemaal vertrouwd met de E-bike. Zo’n fiets maakt het mogelijk voor ons 57-jarigen om een prachtig berggebied te doorkruisen en er volop van te genieten. Als je zo buiten bent dan ruik je ook van alles. Dat varieert van druivenoogst in een kar tot café Americano op een terras. Laten we ook vooral het eten en de gevulde glazen wijn niet vergeten.  Wijn en eten werden volop geproefd. Heerlijk was dat. Het fietsen houdt het gelukkig in balans. Waar het gaat om horen, denken we meteen aan de druivenplukkers die volop bezig waren met oogsten, het knisperen van steentjes onder de banden en het suizen van de wind in mooie afdalingen. Niet te vergeten dat Italiaanse families zich aan het diner ook goed laten zien en horen; hetgeen een boeiend schouwspel oplevert.  Wat zien betreft raken we niet uitgesproken. Aan de vele prachtige uitzichten komt geen einde. Het zijn zoekplaatjes. Neem de tijd en je ziet steeds meer.

Het concept is dat je van A naar B fiets op basis van een goed beschreven route. Wat je daar tussendoor doet is helemaal aan jezelf. We reden regelmatig een dorpje in en dan maak je leuke dingen mee. Bijvoorbeeld een trotse opa die zijn kleinkind voor het eerst komt laten zien. Of we gingen ergens op een pleintje zitten en dan liep een Italiaan gauw naar binnen om te zeggen dat wij er zaten. Of twee oudere Italiaanse wielrenners die ons zaten te stangen omdat zij geen moto in de fiets hadden. Knap hoor. Overigens nooit vergeten voldoende water mee te nemen.

Slapen doe je op verschillende plaatsen. Ga ze niet vergelijken, maar stel je vooral open voor de mensen die er wonen. Geen moeite was ze te veel, ze proberen het je echt naar de zin te maken. Humor hebben ze ook en dat is leuk. Voor we het wisten was onze vakantie al weer voorbij. Dat vonden we erg jammer, maar het is ook een teken dat je het goed hebt gehad. Wij kunnen deze vakantie alleen maar aanraden. Vooral de vrijheid binnen het concept was voor ons perfect. Goddank geen overgeorganiseerde vakantie, maar een vakantie waar je echt in contact komt met de Italianen die er wonen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat we genoten hebben van de vrijheid, de mensen, de prachtige natuur, de verblijven en bovenal het fietsen.

Met vriendelijke groeten

Yvonne en Bennie.

Augustus 2017

In een geweldig mooie omgeving, Piedmonte, hebben we genoten van een prachtige ebike-vakantie. We hebben de streek kunnen verkennen en leren kennen door deze met ebikes te doorkruisen.  Het heuvelachtige karakter van de omgeving is met deze fietsen uitstekend te doen.  Mooie beklimmingen en afdalingen maken het een onvergetelijke ervaring.  De vele vergezichten met wijngaarden en hazelnootboomgaarden zijn erg typerend.

De prima organisatie door Aad, zijn goede keuze van hotels, zijn prima fietsen en bovenal zijn ondersteuning en bereikbaarheid tijdens onze vakantie, hebben er aan bijgedragen dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad.

Kortom een aanrader voor iedereen die dit gebied op een ontspannen en verzorgde wijze willen leren kennen.

 Maria, Sonja, Ton en Frans


Augustus 2017

Op de fietsbeurs in Utrecht kwamen we enkele maanden geleden op één van de vele standjes toevallig in contact met Aad van Opstal. Terug thuis en na nog eens alle opties te hebben overlopen, werd al vrij snel en unaniem een consensus bereikt : het zou Piëmonte worden, via de sympathieke Aad die onmiddellijk ons vertrouwen had gewonnen.

En zoals nu is gebleken : een absoluut schot in de roos. Piëmonte kan zonder meer de vergelijking met de meer bekende regio's van Toscane en Umbrië doorstaan. Een golvend landschap met ongeziene vergezichten, met telkens weer idyllische en pittoreske dorpjes, met ontelbare kerkjes en uitkijktorens en eindeloos uitgestrekte wijngaarden. Het loont bovendien zeker de moeite om zo veel als mogelijk kort van het traject af te wijken om de nabij liggende dorpjes te verkennen. Met uitzondering van de verbindingstrajecten om iets grotere stadjes als Aqui Terme, Alba en Canelli te bereiken en/of te verlaten, lopen de trajecten bovendien grotendeels over autoluwe, landelijke wegen.

Hoewel de trajecten als "pittig" kunnen worden omschreven met hellingen die soms tot 8 km lang zijn met hier en daar (zeer) steile stijgingspercentages en ondanks een temperatuur die dagelijks vlot de 30° overschreed, bleef de fysieke inspanning al bij al toch vrij beperkt door de uitstekende, krachtige e-bikes. Wie echt geen inspanning kan (of wil) doen, geraakt toch overal aan een gezapig tempo boven.

Als "bourgondisch" ingestelde Belgen, hebben we bovendien maximaal geprofiteerd en genoten van de vele culinaire Piëmontese hoogstandjes. Voor wie 's middags iets onderweg wil eten, is het hier en daar wat zoeken, maar met de hulp van de lokale bevolking vind je soms "verborgen schatten".

Enkele "hoogtepunten" die we jullie niet willen onthouden : het restaurantje Belvédère (terras met fantastisch panoramisch zicht) in Alice Bel Colle, het centrum van Aqui Terme, de serene begraafplaats bovenaan in Cassinasco, Castelletto D'Erro met zijn toren, het centrum van Alba, de historische dorpjes Neive en La Morra, wijnstadje Barolo met zijn kasteel, Roccaverano en het uitzicht (Belvédère) bovenaan in Verduno. Maar het absolute summum is zonder twijfel het verblijf (02 nachten) in de agriturismo la Torricella in Monforte d'Alba. De toplocatie met ongelofelijk uitzicht, gecombineerd met lekker eten, prima wijn (incl wijnproeverij) en een flamboyante gastheer Francesco maken dit verblijf tot een magisch en onvergetelijk gebeuren. Wie het fietsen niet kan laten, kan op de rustdag trouwens nog enkele leuke dorpjes in de omgeving aandoen.

En "last but not least" is er organisator Aad, die niet alleen bij aankomst zorgde voor een goede ontvangst en uitleg, maar bovendien permanent bereikbaar was voor eventuele problemen met fiets of parcours. Op de organisatie valt helemaal niets aan te merken.

Samengevat : we zijn een geweldige ervaring rijker, ontdekten een fantastische regio en hebben er ontzettend van genoten !!!

Stefie, Geert, Anneke en Patrick uit Aarschot, België


juli 2017
Wat een geweldige week was dit in Piemonte op perfecte Uphill ebikes. Met twee vingers in de neus reden we de meest steile klimmetjes op, behalve de allerlaatste, maar die hoorde eigenlijk ook niet bij de route. Alles is door Go2Piemonte tot in de puntjes geregeld: van de fietsen, de routes, de ****hotels en de Agriturismo's. Leuke plekjes gevonden, genoten van fantastische uitzichten en heerlijk eten. Voldaan 's middags aankomen op de plaats van bestemming en de tassen staan al op je te wachten, wat wil je nog meer? Misschien alleen die duik in het zwembad? Maar zelfs dat was mogelijk.

Wij zeggen, een aanrader van de bovenste klasse!

Corine en Herma  
juli 2017
Werkelijk een prachtige vakantie gehad! Piemonte op zijn mooist. Afwisselende routes, via de beroemde wijnvelden van Barolo ,door prachtige bossen. Op de ebike zijn zelfs pittige heuvels geen probleem, we keken onze ogen uit ! S'avonds verwend worden in mooie accommodaties , en het eten......heerlijk ! Alles top geregeld nergens omkijken naar gehad, La vita e bella !!!


Els en Annemieke

juni 2017:

We hebben een fantastische 8-daagse Ebike-tour gemaakt door Piemonte. Dat begon al met een leuke ontvangst door Aad in ons 1e hotel in Acqui Terme, waarbij we een uitstekende uitleg kregen over de Ebikes en direct een proefrondje konden rijden.
De dagelijkse routebeschrijving was glashelder en makkelijk te lezen tijdens het fietsen.
De hotels waren allemaal heerlijk, prachtig gelegen in de natuur. Het hotel in Alba lag vlakbij het centrum van de stad, voor de afwisseling prima.
De fietsroutes voerden ons langs een heel mooi wijnlandschap, dat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoederenlijst staat. Fietspaden zijn er niet, maar de uitgezette routes waren rustig en voerden langs schilderachtige, verstilde dorpjes op heuvels, die we allemaal bekeken.
De Ebikes fietsen super, probleemloos werd elke heuvel beslecht. Het dagelijkse opladen van de batterijen ging heel gemakkelijk.
Bij aankomst in de hotels stond de bagage altijd op ons te wachten.
Kortom, we hebben een fantastische week gehad door een hele goede organisatie.
Een echte aanrader!!

Henk en Marion