Hoelang is het rijden met de auto naar Acqui Terme of Canelli?
De afstand Utrecht-Acqui Terme/Canelli is ± 1200 km.

Wat is het dichtstbijzijnde vliegveld?
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Genua. Met een huurauto ben je dan in 5 kwartier in Acqui Terme. Milaan Malpensa en Turijn liggen op 2 uur afstand. Easyjet en Ryanair verzorgen goedkope vluchten naar deze vliegvelden.
Vanuit Genua en Turijn kun je ook met de trein naar Acqui Terme. Genua-Acqui Terme is ongeveer 1,5 uur. Turijn-Acqui Terme is 1 uur en 3 kwartier.
Wij halen je dan op vanaf het treinstation in Acqui Terme.


Is het niet te warm om in de zomer te gaan fietsen in Italië?
Met een racefiets of hybride fiets kan het inderdaad erg warm (en zwaar) zijn om in de heuvels van Piemonte te fietsen. Door de Ebike is de warmte goed te verdragen, omdat je heuvelop ondersteund wordt.

Moet ik nog wel trappen of gaat het van zelf?
Zeker moet je nog trappen. De Ebike-motor begint met ondersteunen zodra je begint met trappen. Dus je bent zeker nog actief tijdens je vakantie, maar je komt niet uitgeput aan op je bestemming.

Kan de Ebike-batterij leeg raken tijdens de ritten?
Ja dat kan. Maar wij zorgen ervoor dat je voldoende batterijcapaciteit hebt om de routes te maken. Na elke dag fietsen moet je de batterij weer opladen. je krijgt van ons instructie hoe je dat moet doen. Je kunt altijd de batterij meenemen op je kamer om daar op te laden. Het duurt 6-8 uur om de batterij weer volledig vol te laden.

Is het gevaarlijk om te fietsen in Italië?
Fietsen in Italië is anders dan in Nederland met al zijn fietspaden, maar wij hebben de routes zo gemaakt dat je zo min mogelijk op doorgaande wegen fietst en zoveel mogelijk op landschappelijk mooie en rustige wegen.

Hoe oud moet je minimaal zijn om deze vakantie te boeken?
Er is niet een echte minimum leeftijd. De beperking zit hem meer in de lengte van de persoon. Je moet minimaal 1.60 m lang zijn.

Moet ik speciale kleding meenemen voor het fietsen?
Nee. Fietsen met de Ebike is dusdanig prettig, dat je met normale makkelijk zittende kleding de ritten kunt maken. Afhankelijk van het weer kun je je kledingkeuze dus aanpassen. Wij leveren er een helm bij en evt. een fluorescerend hesje. Een fietsbroek is wel comfortabel.

Kan 1 persoon deze vakantie boeken?
De prijs is berekend op minimaal 2 personen in een 2 persoons-kamer. Meerprijs voor het gebruik van 1 persoons-kamers: € 200,00. Indien je alleen deze reis wilt boeken, dan rekenen we ook extra kosten voor het bagagevervoer. Neem aub contact op voor de hoogte van deze toeslag.

Is toeristenbelasting inbegrepen in de prijs?
Nee, de lokale toeristenbelastingen zijn niet inbegrepen in de reissom. Deze dient u ter plaatse te betalen aan de eigenaar van het overnachtingsadres. De kosten variëren van € 0,50 tot € 2,00 p.p.p.n. Prijzen onder voorbehoud. U hoeft niet bij elk overnachtingsadres toeristenbelasting te betalen. Dit is per regio/gemeente verschillend en afhankelijk van het type overnachtingsadres.

Wanneer staat mijn bagage op het volgende adres?
We streven er naar om uiterlijk 16.00 uur je bagage op je volgende adres afgeleverd te hebben.

Zijn er restaurants in de buurt?
Ja. Of het overnachtingsadres heeft een restaurant of er is een restaurant op loopafstand.

Kan ik mijn vakantie verlengen of kan ik een rustdag nemen?
Ja dat kan. Dit moet wel vooraf aangegeven worden bij je boeking. En vraag ons eerst naar de prijs. Ook over een verblijf voor of na je Ebike vakantie kunnen we adviseren. We wonen hier, dus kennen we veel leuke vakantieverblijven.