8 daagse rondreis vakantie
                   prijs: € 895,00 per persoon

Dag 1   Aankomst in Acqui Terme
Aankomst in Cascina Marcantonio wat net buiten Acqui Terme ligt. Andrea en Guido ontvangen je gastvrij in hun wijnboerderij. Cascina Marcantonio is vertrek- en eindpunt van je reis. Je kunt er je auto parkeren en het beschikt over een restaurant en een zwembad. Op deze dag krijg je van ons een welkomstdiner aangeboden.
www.cascinamarcantonio.it

Dag 2   Rondrit Acqui Terme  ± 40 km
Je fietsvakantie begint met een prachtige rondrit boven Acqui Terme. Dit gebied staat sinds 2014 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Je fietst tussen de wijngaarden en dorpjes die boven de stad liggen. Een gebied om je ogen bij uit te kijken, met bij helder weer uitzicht op de Alpenreuzen: Monviso, Monte Bianco en Monte Rosa. Je overnacht weer in Cascina Marcantonio.

Dag 3   Acqui Terme-Pareto-Acqui Terme ± 60 km
Deze dag fiets je via rustige dorpen, waar de tijd stil heeft gestaan door een bijzonder landschap: de "Calanchi".  Dit zijn grijze heuvelruggen, die er uitzien als leisteen-bergen. In Pareto vind je een leuk restaurantje, waar Gian Luca je verwent met een heerlijke pranzo (lunch). Je overnacht in Grand Hotel Nuove Terme in Acqui Terme. 
www.grandhotelnuoveterme.com

Dag 4   Acqui Terme-Calamandrana ± 60 km
Vandaag verlaat je Acqui Terme en fiets je door een gevarieerd landschap via o.a. Bistagno, Loazzolo en Canelli, naar Calamandrana. Je overnacht in Boutique Hotel Almaranto in Calamandrana. Ook hier een zwembad.
www.almaranto.it

Dag 5   Calamandrana-Alba  ± 60 km
Deze dag fiets je naar de "truffelhoofdstad" van Italië: Alba. je fietst o.a. door Santo Stefano Belbo en Neive, uitgeroepen tot 1 van de mooiste dorpen van Italië. Ook kom je langs Barbaresco waar je in de "Cantina Comunale" de heerlijk wijnen kunt proeven. Als je een beetje vroeg vertrekt kun je 's middags Alba verkennen. Het 4 sterren "hotel Calissano" ligt op 5 minuten lopen van het centrum.
www.hotelcalissano.com 

Dag 6   Alba-Torre Bormida  ± 55 km                
Vandaag een rit naar Torre Bormida. Je rijdt door het Langhe-gebied en je komt in de beroemde dorpen Verduno en La Morra. Uiteraard ontbreekt Barolo niet in het programma. Aan het einde van de dag verlaat je de wijnvelden en kom je in een afwisselend landschap waar hazelnoten de boventoon voeren. La Costa heeft een zwembad en je kunt er fantastisch eten!!
www.lacostaagriturismo.it

Dag 7   Torre Bormida-Acqui Terme  ± 60 km
De laatste rit is ook een hele mooie. Het voert je door de Monferrato-regio weer terug naar Cascina Marcantonio in Acqui Terme. Onderweg zie je wijngaarden, hazelnoten, fruitbomen en dat allemaal in een betoverend landschap.

Dag 8   Vertrek uit Acqui Terme
Na het ontbijt in "Cascina Marcantonio" eindigt je vakantie.  
boek deze vakantie