Dag 1 Aankomst in Alba
Je eerste adres ligt in Alba, wat op ongeveer 1200 km rijden ligt van Utrecht.
Alba is de truffelhoofdstad van Piemonte. Je overnacht in Hotel Calissano.
www.hotelcalissano.com

Dag 2: Alba – Treiso, afstand 16 km, ca. 4,5 uur, ↑ 620 m, ↓ 380 m
Je wandelt langs de rivier de Tanaro naar Barbareso, de eerste 'wijnmetropool' van je wandeling. In Barbaresco draait alles om prachtige wijn, wij stellen voor dat je 'het kleine broertje van Barolo' proeft in de Enoteca Regionale in de verbouwde kerk San Donato. De route voert je door het typische landschap van de Langhe streek langs uitgestrekte wijngaarden naar het pittoreske Neive. Je overnacht in Treiso, gelegen in het centrum van de Langhe. Dit dorp was al populair als vakantiebestemming bij de Romeinen. Je overnacht in B&B Ca Tupin.
www.ca-tupin.it


Dag 3: Treiso - Cravanzana, afstand 17 km, ca 5 uur, ↑430 m, ↓530 m
Op weg naar het gehucht Canta loop je langs de Rocche di Sette Fratelli, een diepe kloof gelegen tussen de wijngaarden. Vervolgens ga je verder naar San Bovo, genietend van prachtige panoramische uitzichten en bereik je uiteindelijk het bloemendorp Castino, gelegen op de top van een heuvel tussen de valleien van de Bormida en de Belbo. In de middeleeuwen was het een welvarend middelpunt met 3 kloosters en vandaag de dag kun je je vergapen aan de eerste truffelboomgaard voor toeristen in deze regio. De route leidt je over de kam van een heuvel tussen kastanje- en hazelnootbomen naar Cravanzana. Je overnacht in Cravanzana.
www.ristorantedamaurizio.it

Dag 4: Cravanzana - Bossolasco, afstand 16 km, ca 4,5 uur, ↑380 m, ↓370 m
Vanuit het hart van de hazelnootteelt gaat de route over licht heuvelachtig terrein door de bovenste vallei van de Belbo-rivier, bekend om de aardappelteelt, via Feisoglio naar Niella Belbo. De bouwstijl van dit middeleeuwse dorp werd gevormd door de doortocht van Napoleon, vandaar de bijnaam 'Dei Francesi'. Na een reeks heuvels met prachtige uitzichten op slaperige dorpjes en oude ruïnes bereik je San Benedetto Belbo met het gelijknamige meer. Het einde van je route is in het bloemenstadje Bossolasco. De overnachting is in "Trattoria e Camere Da Fabiana".
www.dafabiana.it 

Dag 5: Bossolasco – Serralunga d’Alba/Sinio, afstand 17 km, ca. 5,5 uur, ↑280 m, ↓990 m
Vandaag is het terrein aanvankelijk heuvelachtig, en vergezeld van hazelnootgaarden bereik je het dorpje Serravalle Langhe. Dan verder door de Bric della Vacca en wijngaarden naar Roddino. Na een korte rustpauze bij de kerk van St. Mary is het volgende eindpunt het middeleeuwse boerendorp Sinio. De wijn is terug! Het pad slingert omhoog naar het dorp en het middeleeuwse kasteel van Serralunga d'Alba. Je slaapt in Agriturismo Le Arcate.
www.agritrurismolearcate.it

Dag 6: Serralunga d’Alba/Sinio – Barolo, afstand 16 km, ca. 4,5 uur, ↑590 m, ↓640 m
De route van vandaag leidt je door lichte hazelnootgaarden en wilde bossen naar het magisch gelegen Monforte d´Alba. Het indrukwekkende Scarampi paleis is al van verre te zien. In het middeleeuwse Monforte bevelen wij een wandeling door de kleine steegjes en een hapje in de talrijke restaurants en wijnwinkels aan. Je vervolgt je tocht met extatische uitzichten in het dal tot aan het eindpunt van je dag, het wereldberoemde wijndorp Barolo, waar je een heerlijke wijnproeverij te wachten staat.
Je slaapt in "Hotel Barolo".
www.hotelbarolo.it

Dag 7: Barolo – Alba, afstand 12 km, ca. 5 uur, ↑320 m, ↓380 m
Wandelend door de wijngaarden van de beste wijnen ter wereld vervolg je je tocht naar het idyllische dorpje La Morra, beter bekend als het 'balkon van Langhe'. Geniet nog een laatste keer van het indrukwekkende panorama van de hele Barolo regio, bij helder weer kun je zelfs tot aan de Alpen en de Monte Viso kijken. Op de terugweg naar Alba passeer je de kastelen van Verduno en Roddi.
Je slaapt weer in Hotel Calissano in Alba.
www.hotelcalissano.com